maandag 1 maart 2010

Gemeenteraadsverkiezingen; So What?


Afgelopen zaterdag was de laatste zaterdag voor de verkiezingen. Alles werd door de partijen van stal gehaald om de nog twijfelende kiezer over de streep te halen.
Er was een verkiezingsmarkt in het centrum waar het CDA natuurlijk ook vertegenwoordigd was.
De Pvda kwam met een geluidswagen in Korte Akkeren. Heel de buurt schrok meteen wakker; wat is dit nu weer?
In iedergeval had het CDA Gouda beschikking over een eigen campagne auto.
Zo stilletjes aan reden wij met een Jan-Peter Balkenende auto door de stad. De auto moest een beetje op gang komen maar dat zal wel niet voor niets zijn..;)
In ieder geval heb ik nooit zon relaxte zaterdagmiddagcampagne gevoerd.
Heeft u de auto ook voorbij zien komen?
Zaterdagavond was er een verkiezingsdebat in So What. Leuk georganiseerd alleen waren de stellingen een beetje controversieel. Want terwijl er nog helemaal nog niet bekend is wat er moet worden bezuinigd wilde So What al met concrete bezuinigingsvoorstellen op tafel komen. Opmerkelijk was dat Trots op Nederland een aantal opmerkelijke uitspraken deed als het gaat om veiligheid en spijbelen; persoonlijke aanpak bij spijbelen e.d. Preventieve aanpak ipv repressie??
En bij Gouda Positief bleek het praten met ondernemers en de andere aanpak toch een beetje het toverwoord te zijn. Gouda 50+ vond dat alles onder welzijn hoorde inclusief cultuur waar een groot deel van het debat over ging. Het werd nog laat bij So What. Naar loop van tijd werd het publiek jeugdiger en werd al over totaal andere dingen gesproken dan over politiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten