maandag 22 februari 2010

We zullen doorgaan

Niemand zal het ontgaan zijn dat we sinds zaterdag geen kabinet meer hebben. Dit door kwestie Uruzgan. Het zat het Kabinet niet mee. Tijdens vele omvangrijke beslissingen, waar Uruzgan er één van is, kon het kabinet zijn hoofd boven water houden. Er werd er niet snel met het bijltje neergelegd. Want bij andere dossiers, zoals de AOW, bleef het kabinet ook overeind
Het politieke versus bestuurlijke afwegingen en partijbelangen speelden de kabinet parten en ook het feit dat de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande zijn.
Ik vind het jammer dat dit dossier uiteindelijk tot een breekpunt moest leiden. Kennelijk ligt dit bij andere partijen anders.
Vreemd is dat Pvda toch hunpolitieke belangen belangrijker vinden dan de landsbelangen. Zaterdag heb ik daardoor ook met dubbel gevoel campagne gevoerd in het Winkelcentrum Bloemendaal. Het was lastig er waren veel mensen die terugkwamen op wat er die vrijdagavond zich in politiek Den Haag heeft afgespeeld.
Echter zit het niet in mijn aard om met dit soort tegenslagen het bijltje erbij neerleggen. Met de andere kandidaten en het campagneteam ga ik de komende dagen door tot het moment dat de stembureaus sluiten.
Dat even ter zijde.
Het gaat nu om gemeentepolitiek. De komende jaren staat Gouda voor een flinke uitdaging. We willen geen lastenverzwaring dus geen verhoging van de OZB! Maar er moet wel bezuinigd gaan worden en we willen dat Gouda haar stedelijke voorzieningen behoudt. Westergouwe wordt de komende vier jaar gebouwd, het huis van de Stad zal worden gerealiseerd en een nieuwe station met roltrappen en liften. Dit ook in het licht van de economische crisis (de donkere wolken die boven de stad dreigen).
Een uitdaging dus. Maar het CDA staat voor de stad!

Volgens de peilingen van GL kandidaat Klijmij, kunnen we rekenen op vijf zetels. Maar we moeten er nog meer uitslepen om de zes zetels te kunnen krijgen. Dat zal mooi zijn. We gaan door! Na de gemeenteraadsverkiezingen komen spoedig nieuwe verkiezingen voor de Tweede kamer waarvoor ook inzet wordt verwacht van de lokale afdelingen. In iedergeval hebben ons al warm gelopen!
Kies 3 maart lijst 2 CDA Gouda: Staan voor je stad. We zullen niet weglopen voor onze verantwoordelijkheden. Daar kunt u voor kiezen op 3 maart aanstaande!

1 opmerking:

  1. "We willen geen verhoging van de OZB".

    Mag ik dan een lijstje zien waarmee dat miljoen dat nu is voorgerekend wordt opgevangen? Je kan niet vrijblijvend roepen dat de OZB niet omhoog mag zonder met alternatieven te komen, want dan is de begroting straks niet sluitend. En van het CDA verwacht ik meer degelijkheid dan dat.

    BeantwoordenVerwijderen